Karakter van de Noorse Boskat

Karakter van de Noorse Boskat

Karakter van de Noorse Boskat 640 427 Miranda Mantje

Karakter

Wij kunnen het karakter van de Noorse Boskat omschrijven als zeer sociaal naar mensen en zeker in omgang met andere dieren. Ze leven graag samen met een of meerdere soortgenoten.  Ze vinden het erg gezellig om bij ons mensen in de buurt te zijn. Ze willen graag een knuffel eventueel op schoot en anders willen ze toch minstens iets van lichamelijk contact met je. Al is het maar door even tegen je aan te komen liggen of een poot over je arm te leggen.

Ook zijn ze zeer standvastig. Wat resulteert dat je minstens 7 keer op moet staan om ze van de kast af te pakken als ze daar niet op mogen. De aanhouder wint! Ook luisteren ze naar je als je ze corrigeert door de toon van je stem te veranderen en nee te zeggen. Je kan ze ook dingen aanleren wat je wel en niet wil.

De Noorse Boskat is slim er zijn er bij die buitendeuren openen, in kasten kruipen waarbij de deur weer dicht gaat, er zijn er die kunnen apporteren. En ik denk echt dat ze kunnen luisteren of uit ons gedrag kunnen opmaken wat er gaat gebeuren. Ze voelen stemmingen aan en passen hun gedrag er op aan.

Het is ook een kat die van uitdagingen houdt, speeltjes met een veertje waar ze achteraan kunnen jagen. Balletjes, knisperende dingen een kartonnendoos of een boodschappentas zijn altijd redenen tot plezier

Wat ons erg op valt is dat de katten ook heel graag bij ons zijn en echt van ons houden en dat maakt een Noorse boskat wel heel erg speciaal.

Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk van diensten van derden. Definieer uw privacyvoorkeuren en / of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
Privacy voorkeuren