Veilig buiten

Veilig buiten

Veilig buiten 960 640 Miranda Mantje

Veilig buiten

Wat voor mogelijkheden zijn er om onze katten veilig buiten te laten?

  • Een buiten verblijf.
  • Afschermen met spanning/electra.
  • Afschermen met staal.
  • Afschermen met een net.
  • Buiten lopen aan een lijn.

Een buiten verblijf

Buitenverblijf katers
Relaxte Diesel

Er zijn vele mogelijkheden om een buitenverblijf te creëren waar je je kat een veilige plek kan bieden. Een plek waar ze even kunnen genieten van het buiten zijn. Je kan een verblijf aan huis maken zodat ze van binnen naar buiten kunnen en andersom. Het voordeel hiervan is dat ze zelf hun keuze kunnen maken of ze binnen of buiten willen zijn. Niet iedere kat gaat graag naar buiten.

Je kan ze ook een plek geven waar ze goed hun ogen de kost kunnen geven van al het moois dat rond hen leeft en het mooiste is als je ze zelf dan ook nog ziet want we nemen onze poezenbeesten niet voor niets. Vergeet ook niet dat de Noorse Boskatten zeer gericht op ons als persoon zijn en dus ook graag bij ons zijn.

Wij als cattery hebben een buitenverblijf een huis waar onze poezen in en uit kunnen lopen wanneer wij willen en wij hebben een buitenverblijf voor de katers. Katers die “open zijn” dat zijn katers die kunnen dekken. Zij hebben de neiging, als ze lekkere dames zien dat ze willen laten weten dat ze er zijn. Dit doen ze door te sproeien. Dit ruikt voor ons helaas niet zo lekker als het voor de poezen doet dus daarom hebben wij ze een eigen verblijf gegeven waar ze dit mogen doen.

Ook lopen al onze katten vrij in onze tuin, dames en heren natuurlijk niet tegelijker tijd. Zij kunnen hier vrij rond lopen omdat wij dit afgeschermd hebben met draad dat onder spanning staat.

0-5-2009 2 147 kopie
Uitloop naar buiten voor de dames

Afschermen met spanning/electra

Afschermen met staal

Clary en Clayton leven bij Fred en Thea. Zij willen graag dat Clary en Clayton en Hodge (kat van dochter Sylvana) in de tuin kunnen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken dat ze weg raken. Dus Fred ging aan de slag en heeft de gegalvaniseerde gaas matten op maat gemaakt en zodanig gemonteerd dat ze schuin staan. Bevestigingen zijn van roest vrij staal zodat alles er netjes uit blijft zien. Op deze wijze kunnen Xavannah en Clayton er niet uit. Al heeft Clayton in de eerste dagen zijn uiterste best gedaan om Fred te ondermijnen! Clayton heeft nog even kennis gemaakt met de kippen van de buren! Dus Fred weer aan de gang…  Inmiddels zijn alle mogelijkheden grondig onderzocht door Clayton en het schijnt dat alle wegen naar de buren zijn afgesloten.

Deze afzetting hebben Fred en Thea zelf aangebracht.

Zij zijn begonnen met de aanschaf van het voor ons benodigde aantal matten gegalvaniseerd betongaas 300 x 200 cm – 7,5 x 7,5 cm – 5 mm dikte.

De link die Fred hieronder geeft is waarschijnlijk niet het bedrijf waar hij ze heeft gekocht maar het is wel hetzelfde wat ik heb gebruikt.
http://www.bouwstaalwinkel.nl/betongaas/betongaas-7,5×7,5-5mm

Vervolgens hebben zij van deze matten met behulp van een slijptol stroken van ca. 52 cm gemaakt.( kan misschien ook op maat geleverd worden)

En deze onder een bepaalde hoek met beugeltjes die Fred bij het zelfde bedrijf heeft besteld en bevestigd.

Om een wat steviger geheel te krijgen heb ik de stroken onderling met metalen ty-raps aan elkaar bevestigd 

Afschermen met een net.

Onder constructie.

Buiten lopen aan en lijn

Onder constructie.

Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk van diensten van derden. Definieer uw privacyvoorkeuren en / of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
Privacy voorkeuren