Begraven in eigen tuin

Een Liefdevol Afscheid

Wij als mens ontkomen er niet aan. Afscheid nemen. Afscheid nemen van dieren die ons zo lief zijn. Dieren waar wij een lange tijd mee samen zijn geweest.
Wat maakt het toch zo moeilijk?

De weg naar Ons Hart

Niet alleen vinden ze een weg naar ons hart doordat ze er zo lief uit zien maar ook om wie ze zijn. Hoe ze zich gedragen en wat voor respons wij van ze krijgen. De liefde die ze willen ontvangen en wij ze willen geven.

Aandacht, Zorgen Voor

De aandacht die je aan jouw huisdier geeft maar ook het zorg dragen voor je huisdier draagt bij de aan band die je samen hebt.

Spelen, knuffelen en Leren

Spelen en knuffelen met je huisdieren. Het aanleren of duidelijk maken wat je van ze wil, de blijheid als het lukt en soms ook frustratie als je het blijkt dat ze het nog niet helemaal snappen, draagt allemaal bij aan het gevoel dat wij hebben met onze huisdieren.


En dan… komt de tijd dat je afscheid moet nemen en keuzes moet maken.

Als u uw dier naar de dierenarts toebrengt of als uw dier daar is overleden dan zal de dierenarts u de vraag stellen welke bestemming u voor uw dier in gedachten heeft.

Er zijn verschillende mogelijkheden waar u uit kunt kiezen als je huisdier is overleden.

Wat is destructie?

Op de site van “Wat is destructie.nl” wordt bij FAQ, Veelgestelde vragen, duidelijk uitgelegd wat destructie precies inhoudt.

De button verwijst u verder.

Het ter aarde bestellen van een dier. Dit kan gebeuren op een dieren begraafplaats of op een plek ik de eigen tuin.

Per gemeente gelden verschillende regels m.b.t. het begraven van dieren in eigen tuin dus het is handig om daar kennis van te nemen.

Het verassen of zogezegd het verbranden van een dier.

Dit gebeurt in een crematorium voor dieren.  Ook binnen het crematorium zijn er meerdere mogelijkheden om voor uw dier een bestemming te vinden.


Majesta


Huisdieren Crematorium

Majesta is een van op meerdere huisdieren crematoriums  verspreid over heel Nederland.

Zij stellen huisdieren eigenaren in de gelegenheid om een waardig afscheid te regelen afgestemd op uw wensen.

urn
Majesta afscheidsruimte
Urnen 3
Dierenbegraafplaatsen-De-Stille-Weiden-002

De Stille Weiden

Op deze begraafplaats liggen allerlei soorten dieren. Honden en katten het meest, maar ook konijnen, cavia’s, papegaaien, duiven, reptielen en huisgeitjes.U bent vrij om het graf op uw eigen manier in te richten.Ook is de begraafplaats vrij toegankelijk.

Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk van diensten van derden. Definieer uw privacyvoorkeuren en / of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
Privacy voorkeuren